Yogatherapie

Heb je last van je eigen onrust? Heb je moeite met het in slaap komen en/of met doorslapen? Vind jij zelf jouw gevoeligheid of ondergevoeligheid lastig? Wil jij je eigen grenzen en die van anderen verkennen en wil je leren opkomen voor jezelf? Wil je meer te weten komen over lichaamstaal en de invloed daarvan? Herken jij jezelf in deze vragen? Kom dan op ontdekkingsreis in de Yogatherapie in de  Marestroom bij de Marebron.

In de Yogatherapie leg ik het accent op Lichaamswerk, waarbij ik de beginselen van de Hatha– en de Kundalini yoga gebruik als basis. Vanuit de Yogatherapie opleiding, die afrondde nadat ik was gecertificeerd als Kinderyogadocente, alsmede vanuit de deskundigheid die ik opdeed in eigen ervaringen, heb ik mijn geheel eigen wijze in dit werken ontwikkeld. Ik maak, naast de beginselen van de genoemde yogavormen, onder anderen ook gebruik van de mindfulnessmethode van Eline Snel; de werking vanuit de Sherborne bewegingspedagogiek en de ervaringen vanuit wat reeds bestaat in de ‘Yogatherapie for the special child’.

Yogatherapie helpt je om met je fysieke-, mentale- en gevoelslichaam vertrouwd te worden en daar uiteindelijk vertrouwd mee te zijn. Vanuit de erkenning en de herkenning van wat er is en met de wens om dit te willen verkennen en te onderzoeken, ontdek je, via het Lichaamswerk, de mogelijkheden en de grenzen van je lijf en de invloed hiervan op je geest en op je gevoel. Ik stem het werken met je af op de bewegingskwaliteit die jij vanuit jezelf laat zien en werk met je vanuit de motorische mogelijkheden die passen bij jou en bij je leeftijd. Aan de hand van een vaste structuur en een herkenbare opbouw van de sessie, oefen je nieuwe vaardigheden. Naast het Lichaamswerk zet ik verschillende, aanvullende (spel-) technieken en -materialen in.

Yogatherapie in de Marestroom bij de Marebron, is voor kinderen, tieners en voor jongvolwassenen. Deze vorm van begeleiding is meestal kortdurend en individueel of vindt plaats in een kleine groep. Yogatherapie is heel geschikt, wanneer het praten niet als eerste ingang wordt gekozen. Het kan samen gaan met, of een vervolg zijn op, een oplossingsgericht Hulp & Begeleiding Traject bij de Marebron. In overleg kunnen ouders/opvoeders bij het traject betrokken worden. De kosten van de begeleiding kunnen worden verantwoord vanuit een PersoonsGebondenBudget (PGB)

Locatie:
Sunterra: centrum voor inspiratie en ontwikkeling, Jac P. Thijsselaan 77 – Ingang Clusiushof 7, Oegstgeest in de wijk Poelgeest. www.sunterra.nl
Kan ook: aan huis, of op andere locatie

Wilt u of wil jij een afspraak maken, neem dan contact op!