Tieneryoga

Voor jongens en meiden een uitdaging!

Wil je lekker in je vel zitten?
lekker bewegen en je (nog) beter leren ontspannen?
Lijkt het je een uitdaging om leuke en slimme concentratie-oefeningen te doen?
Wil je meer weten over jezelf en over anderen?

Je bent van harte uitgenodigd voor de lessen Tieneryoga
in de Yogaboom bij de Marebron.

In een tieneryogales nodig ik tieners uit om in beweging te komen en te ontdekken wat de dagelijkse ervaringen doen met hun lichaam en geest. Gevoelens van spanning en onzekerheid, die horen bij deze tienerfase, kunnen ook als zodanig opgeslagen worden in het lichaam. Het is fijn wanneer tieners zich, door het beoefenen van yoga, weer relaxed en fit kunnen voelen. In een korte tijd leer ik de tieners om zich beter te ontspannen en gaan we aan de slag met het vinden van een balans tussen het lichaam en de geest. De tieners kunnen volop zichzelf en anderen verkennen in het doen van individuele- en samenwerkingsoefeningen en tijdens het uitwisselen van dagelijkse ervaringen. Daarnaast daag ik de tieners uit met leuke en slimme concentratieoefeningen. Naast beginselen van de Hatha en Kundaliniyoga,  zet ik ook aspecten in van de Aandachttraining zoals deze voor  tieners wordt aangeboden. Ik gebruik daarvoor de methode “Aandacht werkt” van Eline Snel.  Het bevorderen van het zelfvertrouwen en van de mentale en fysieke kracht en het krijgen van inzicht in je eigen kwaliteiten en in die van de ander, zijn voor mij de belangrijke uitgangspunten in de wijze waarop ik met tieners werk. Tieneryoga maakt weerbaar en geeft  de tieners tools die kunnen helpen in dagelijkse situaties op school, thuis en in vrije tijd. Bijvoorbeeld bij: het opstarten en maken van huiswerk; bij vriendschap aangaan en behouden; bij spannende momenten; bij boosheid en verdriet en bij het slapen. De tieners werken in de Yogaboom vanuit hun eigenheid. De yogaoefeningen zijn gebaseerd op de Hatha- en Kundaliniyoga  en op de beginselen van de Ayurveda.

Tieneryoga is goed voor je zelfvertrouwen en voor het ontwikkelen van je mentale en fysieke kracht. Tieneryoga maakt weerbaar en geeft je tools, die je kunnen helpen in dagelijkse situaties op school, thuis en in je vrije tijd.

img_0689 img_0690

Voorjaar 2022

Start lessenserie van 6 lessen: 
woensdag 09 maart 2022 & woensdag 30 maart 2022

Leeftijdsgroep: 11 t/m 16 jaar
Tijd: 16.45 tot 17.45 uur

Locatie:
Sunterra: centrum voor inspiratie en ontwikkeling
Clusiushof 7, 2341 PT Oegstgeest (nabij de Merenwijk, Leiden)
Data: 09, 16, 23, 30 maart en 06, 13 en 20 april en 11 en 18 mei 2022

Informatie &  Aanmelding

Ik werk in series van 6 lessen. De kosten van een serie bedraagt 81 euro.
Een losse les kost 15 euro. Als je een keertje wil komen kijken, of je wilt een vriend of vriendin meenemen, dan betaal je de kosten van de losse les. Een les wordt, uiteraard indien mogelijk, 24 uur van te voren afgezegd en kan worden ingehaald.
Je kunt informatie opvragen en/of je opgeven door een mailtje te sturen via de contactpagina van deze website.

Kennismaken via het aanbod van de Schoolsport, wanneer kom je aanmerking?
Bovengenoemde series worden ook aangeboden door de Schoolsportcommissie Leiden. Ben je in Leiden woonachtig, of ga je in Leiden naar school, dan kun je je (ook) via deze weg opgeven.  Je maakt dan voor een serie en eenmalig gebruik van dit laagdrempelige aanbod van kennismakingslessen.  opgave via: www.schoolsportcommissieleiden.nl

Wil jij meer informatie, neem dan contact op!