Kinderyoga

Heb je zin om lekker te bewegen en te ontspannen?

Heb je zin om te spelen, te fantaseren en te genieten
van de activiteit en de mooie en natuurlijke materialen?

Kom naar de Yogaboom bij de Marebron.
Ik neem je mee op een vrolijk en speels yoga-avontuur!

In een kinderyogales ontdekt uw kind, spelenderwijs en in een groep, wat zijn of haar lijf allemaal doet en kan. Zo komt uw kind meer te weten over zichzelf en oefent (nieuwe) vaardigheden. Een les bestaat uit een aantal vaste elementen, die herkenbaar worden en uw kind houvast geven. Ik wissel tijdens een les, de beweging, rust, concentratie en loslaten op een natuurlijke manier af. De yogahoudingen die we doen, zijn gebaseerd op de rek-en strekbewegingen van dieren en sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen in deze leeftijd. Er wordt individueel en samengewerkt. Uw kind ontdekt, op een speelse wijze, zijn of haar eigenheid en kwaliteiten en ontwikkeld daarin ook aandacht voor die van de ander. Naast de beginselen van de Hatha- en Kundaliniyoga,  zet ik ook aspecten in van de Aandachttraining zoals deze voor kinderen wordt aangeboden. Ik gebruik daarvoor de methode “Aandacht werkt” van Eline Snel. Aan het einde van een les is er vaak een creatieve verwerking. Ik maak bij voorkeur gebruik van natuurlijke materialen.

Kinderyoga  is een combinatie van yoga, spel, muziek en creatie, waarin plezier, aandacht en veiligheid voorop staat.

"Ra ra ra....welk dier ben jij"

“Ra ra ra….welk dier ben jij”

Vol uitdagingen!

De oefeningen zijn gebasseerd op de hata- en kundaliniyoga, al wat meer herkenbaar en ligt er een uitdaging in het met aandacht doen van de bewegingen. Er zijn, voor deze leeftijdsgroep, naast individuele oefeningen ook samenwerkings oefeningen. En er is ruimte om de ervaringen opgedaan in een les met elkaar (op speelse wijze), na afloop te delen.

Kinderyoga is een combinatie van: beweging; spel; muziek en creatie, waarin plezier, aandacht en veiligheid voorop staat.

img_61101

Winter 2023 

Start: 25 januari 2023

Leeftijdsgroep: 6 t/m 9 jaar
Tijd: 15.15 – 16.15 uur

Locatie:
Sunterra: centrum voor inspiratie en ontwikkeling
Clusiushof 7, 2341 PT Oegstgeest (nabij de Merenwijk, Leiden)
Data: 25 januari en 01, 08, 15 en 22 februari en 08 maart 2023

Voorjaar 2023 

Start: 15 maart 2023

Leeftijdsgroep: 6 t/m 9 jaar
Tijd: 15.15 – 16.15 uur

Locatie:
Sunterra: centrum voor inspiratie en ontwikkeling
Clusiushof 7, 2341 PT Oegstgeest (nabij de Merenwijk, Leiden)
Data: 15, 22 en 29 maart en 05, 12 en 19  april 2023

Informatie & Aanmelden:

U kunt informatie opvragen of direct uw kind opgeven door een mailtje te sturen via de contactpagina van deze website.

Schoolsportcommissie Leiden
Mocht u voor het eerst kinderyoga lessen willen afnemen voor uw kind en uw kind woont in Leiden en/of zit in Leiden op school, dan kunt u uw kind opgeven voor de kennismakingslessen via de website van de Schoolsportcommissie Leiden. De serie van 6 lessen, die worden afgenomen via de Schoolsportcommissie, zijn gesubsidieerd. Let op: U kunt deze gesubsidieerde kennismakingslessen eenmalig  voor deze activiteit afnemen.
In het geval uw kind buiten Leiden woont en/of niet in Leiden op school zit en wanneer u voor uw kind een vervolgserie wilt afnemen, dan kunt u uw kind opgeven via de contactpagina van deze website. De kosten van een serie van 6 lessen bedraagt 81 euro. Een losse les kost 15 euro.

Een les wordt, uiteraard indien mogelijk, 24 uur van te voren afgezegd.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op!