Tieneryoga 11 t/m 16 jaar

Voor jongens en meiden een uitdaging!

Wil je lekker in je vel zitten, bewegen en je (nog) beter leren ontspannen? Lijkt het je een uitdaging om leuke en slimme concentratie-oefeningen te doen? Wil je meer weten over jezelf en over anderen? Ik nodig je van harte uit voor de Tieneryoga in de Yogaboom bij de Marebron.
In een tieneryogales nodig ik tieners uit om in beweging te komen en te ontdekken wat de dagelijkse ervaringen doen met hun lichaam en geest. Gevoelens van spanning en onzekerheid, die horen bij deze tienerfase, kunnen ook als zodanig opgeslagen worden in het lichaam. Het is fijn wanneer tieners zich, door het beoefenen van yoga, weer relaxed en fit kunnen voelen. In een korte tijd leer ik de tieners om zich beter te ontspannen en gaan we aan de slag met het vinden van een balans tussen het lichaam en de geest. De tieners kunnen volop zichzelf en anderen verkennen in het doen van individuele- en samenwerkingsoefeningen en tijdens het uitwisselen van dagelijkse ervaringen. Daarnaast daag ik de tieners uit met leuke en slimme concentratieoefeningen. Naast beginselen van de Hatha en Kundaliniyoga,  zet ik ook aspecten in van de Aandachttraining zoals deze voor  tieners wordt aangeboden. Ik gebruik daarvoor de methode “Aandacht werkt” van Eline Snel.  Het bevorderen van het zelfvertrouwen en van de mentale en fysieke kracht en het krijgen van inzicht in je eigen kwaliteiten en in die van de ander, zijn voor mij de belangrijke uitgangspunten in de wijze waarop ik met tieners werk. Tieneryoga maakt weerbaar en geeft  de tieners tools die kunnen helpen in dagelijkse situaties op school, thuis en in vrije tijd. Bijvoorbeeld bij: het opstarten en maken van huiswerk; bij vriendschap aangaan en behouden; bij spannende momenten; bij boosheid en verdriet en bij het slapen. De tieners werken in de Yogaboom vanuit hun eigenheid. De yogaoefeningen zijn gebaseerd op de Hatha- en Kundaliniyoga  en op de beginselen van de Ayurveda.

Tieneryoga is goed voor je zelfvertrouwen en voor het ontwikkelen van je mentale en fysieke kracht. Tieneryoga maakt weerbaar en geeft je tools, die je kunnen helpen in dagelijkse situaties op school, thuis en in je vrije tijd.

Lestijden & Leslocaties 

De Tieneryogalessen vinden plaats op 2 verschillende leslocaties, waarvan 1 in Leiden en 1 in Oegstgeest. Om de in en de uitstroom mogelijk te maken werk ik in series. Instromen kan op ieder moment tijdens een serie en het hele jaar door.  Een losse les volgen is mogelijk, bijvoorbeeld als kennismaking voor jezelf of voor een vriend of vriendin.

img_0689 img_0690

Wegens de maatregelen in de 2e Lockdown, is er in de maanden januari en februari geen les.

Hou de website in de gaten voor het aanbod vanaf maart 2021!

Aanbod vanaf maart 2021

Maandagmiddag

Data:
8, 15, 22 en 29 maart en  12 en 19 april 2021

Locatie:
In de Grote zaal van Sunterra, centrum voor inspiratie en ontwikkeling. Jac. P. Thijsselaan 77, 2341 PM Oegstgeest , Ingang, Clusiushof 7

Leeftijd:
11 tot en met 16 jaar

Tijd:
17.00 tot 18.00 uur

Dinsdagmiddag (eens per twee weken)

Data:
data volgen

Locatie:
In de Grote zaal van Sunterra, centrum voor inspiratie en ontwikkeling. Jac. P. Thijsselaan 77, 2341 PM Oegstgeest , Ingang, Clusiushof 7

Leeftijd:
11 tot en met 16 jaar

Tijd:
17.00 tot 18.00 uur

Woensdagmiddag 

Data:
10, 17 en 31 maart en 7, 14 en 21 april 2021

Locatie
In het Verteltheater van Jeugdboekhandel Silvester aan het Rapenburg 17, 2311 GE Leiden

Leeftijd:
11 tot en met 16 jaar

Tijd:
16.45 tot 17.45 uur

Vrijdagmiddag

Data:
5, 12, 19 en 26 maart en 9 en 16 april 2021

Locatie
In het Verteltheater van Jeugdboekhandel Silvester aan het Rapenburg 17, 2311 GE Leiden

Leeftijd:
11 tot en met 16 jaar

Tijd:
16.45 tot 17.45 uur

Kosten voor alle lesgroepen en locaties

Ik werk in series van 6 lessen. De kosten van een serie bedraagt 81 euro.
Een losse les kost 15 euro. Als je een keertje wil komen kijken, of je wilt een vriend of vriendin meenemen, dan betaal je de kosten van de losse les.

Inhalen:
Een les wordt, uiteraard indien mogelijk, 24 uur van te voren afgezegd en kan worden ingehaald.

Een serie volgen via het aanbod van de Schoolsport, wanneer kom je aanmerking?
Bovengenoemde series, m.u.v. de de dinsdagmiddaglessen, worden ook aangeboden bij de Schoolsportcommissie Leiden. Ben je in Leiden woonachtig, of ga je in Leiden naar school, dan kun je je (ook) via deze weg opgeven.  Je maakt dan voor een serie en eenmalig gebruik van dit laagdrempelige aanbod van kennismakingslessen. Mocht je interesse hebben in de lessen op dinsdagmiddag, neem dan contact met mij op. www.schoolsportcommissieleiden.nl

Wil jij meer informatie, neem dan contact op!