Tieneryoga

Tieneryoga
voor jongens en meiden een uitdaging!

Wil je lekker in je vel zitten, bewegen en je (nog) beter leren ontspannen? Lijkt het je een uitdaging om leuke en slimme concentratie-oefeningen te doen? Wil je meer weten over jezelf en over anderen? Ik nodig je van harte uit voor de Tieneryoga in de Yogaboom bij de Marebron.

In een tieneryogales nodig ik tieners uit om in beweging te komen en te ontdekken wat de dagelijkse ervaringen doen met hun lichaam en geest. Gevoelens van spanning en onzekerheid, die horen bij deze tienerfase, kunnen ook als zodanig opgeslagen worden in het lichaam. Het is fijn wanneer tieners zich, door het beoefenen van yoga, weer relaxed en fit kunnen voelen. In een korte tijd leer ik de tieners om zich beter te ontspannen en gaan we aan de slag met het vinden van een balans tussen het lichaam en de geest. De tieners kunnen volop zichzelf en anderen verkennen in het doen van individuele- en samenwerkingsoefeningen en tijdens het uitwisselen van dagelijkse ervaringen. Daarnaast daag ik de tieners uit met leuke en slimme concentratieoefeningen. Naast beginselen van de Hatha en Kundaliniyoga,  zet ik ook aspecten in van de Aandachttraining zoals deze voor  tieners wordt aangeboden. Ik gebruik daarvoor de methode “Aandacht werkt” van Eline Snel.  Het bevorderen van het zelfvertrouwen en van de mentale en fysieke kracht en het krijgen van inzicht in je eigen kwaliteiten en in die van de ander, zijn voor mij de belangrijke uitgangspunten in de wijze waarop ik met tieners werk. Tieneryoga maakt weerbaar en geeft  de tieners tools die kunnen helpen in dagelijkse situaties op school, thuis en in vrije tijd. Bijvoorbeeld bij: het opstarten en maken van huiswerk; bij vriendschap aangaan en behouden; bij spannende momenten; bij boosheid en verdriet en bij het slapen. De tieners werken in de Yogaboom vanuit hun eigenheid. De yogaoefeningen zijn gebaseerd op de Hatha- en Kundaliniyoga  en op de beginselen van de Ayurveda.

Tieneryoga is goed voor je zelfvertrouwen en voor het ontwikkelen van je mentale en fysieke kracht. Tieneryoga maakt weerbaar en geeft je tools, die je kunnen helpen in dagelijkse situaties op school, thuis en in je vrije tijd.

img_61101

Lestijden & Leslocaties 

Op namiddagen van de week, dinsdag, woensdag en vrijdag, wordt er een tieneryogales gegeven. De lessen vinden plaats op 2 verschillende leslocaties, waarvan 1 in Leiden en 1 in Oegstgeest. Om de in en de uitstroom mogelijk te maken werk ik in series. Instromen kan op ieder moment tijdens een serie. Een losse les volgen is mogelijk, bijvoorbeeld als kennismaking voor jezelf of voor een vriend of vriendin.

De Voorjaarsserie


img_0689 img_0690

Op dinsdagmiddag

De lessen in de Lenteserie op dinsdagmiddag zijn op:
12 en 26 maart en 09 april en 07 en 21 mei en 04 juni 2019

LocatieIn de Grote zaal van Sunterra, centrum voor inspiratie en ontwikkeling. Jac. P. Thijsselaan 77, 2341 PM Oegstgeest , Ingang, Clusiushof 7

Leeftijd: 11 tot en met 16 jaar

Tijd17.00 tot 18.00 uur

Op woensdagmiddag 

De lessen in de Voorjaarsserie op woensdagmiddag zijn op:
13, 20 en 27 maart en 03, 10 en 17 april 2019

Locatie:
In het Verteltheater van Jeugdboekhandel Silvester aan het Rapenburg 17, 2311 GE Leiden

Leeftijd:  11 tot en met 16 jaar

Tijd: 16.45 tot 17.45 uur

Op vrijdagmiddag

De lessen in de Voorjaarsserie op vrijdagmiddag zijn op:
08, 15, 22 en 29 maart en 05 en 12 april 2019

Locatie:
In het Verteltheater van Jeugdboekhandel Silvester aan het Rapenburg 17, 2311 GE Leiden

Leeftijd:  11 tot en met 16 jaar

Tijd: 16.45 tot 17.45 uur

 

Woon je in Leiden, en/of zit je in Leiden op school, dan kun je je aanmelden via de site van de Schoolsportcommissie Leiden voor de kennismakingslessen Tieneryoga in de Voorjaarsserie. Let op: opgave kan tot een dag voor de aanvang van de eerste les in de serie.  In het geval je niet woonachtig bent in Leiden of niet in Leiden op school zit kun je je opgeven via het contactformulier op deze website.

Wilt jij en/of wilt u meer informatie, neem dan contact op!