Tieneryoga

Tieneryoga
voor jongens en meiden een uitdaging!

Wil je lekker in je vel zitten, bewegen en je (nog) beter leren ontspannen? Lijkt het je een uitdaging om leuke en slimme concentratie-oefeningen te doen? Wil je meer weten over jezelf en over anderen? Ik nodig je van harte uit voor de Tieneryoga in de Yogaboom bij de Marebron.

In een tieneryogales nodig ik tieners uit om in beweging te komen en te ontdekken wat de dagelijkse ervaringen doen met hun lichaam en geest. Gevoelens van spanning en onzekerheid, die horen bij deze tienerfase, kunnen ook als zodanig opgeslagen worden in het lichaam. Het is fijn wanneer tieners zich, door het beoefenen van yoga, weer relaxed en fit kunnen voelen. In een korte tijd leer ik de tieners om zich beter te ontspannen en gaan we aan de slag met het vinden van een balans tussen het lichaam en de geest. De tieners kunnen volop zichzelf en anderen verkennen in het doen van individuele- en samenwerkingsoefeningen en tijdens het uitwisselen van dagelijkse ervaringen. Daarnaast daag ik de tieners uit met leuke en slimme concentratieoefeningen. Naast beginselen van de Hatha en Kundaliniyoga,  zet ik ook aspecten in van de Aandachttraining zoals deze voor  tieners wordt aangeboden. Ik gebruik daarvoor de methode “Aandacht werkt” van Eline Snel.  Het bevorderen van het zelfvertrouwen en van de mentale en fysieke kracht en het krijgen van inzicht in je eigen kwaliteiten en in die van de ander, zijn voor mij de belangrijke uitgangspunten in de wijze waarop ik met tieners werk. Tieneryoga maakt weerbaar en geeft  de tieners tools die kunnen helpen in dagelijkse situaties op school, thuis en in vrije tijd. Bijvoorbeeld bij: het opstarten en maken van huiswerk; bij vriendschap aangaan en behouden; bij spannende momenten; bij boosheid en verdriet en bij het slapen. De tieners werken in de Yogaboom vanuit hun eigenheid. De yogaoefeningen zijn gebaseerd op de Hatha- en Kundaliniyoga  en op de beginselen van de Ayurveda.

Kortom:

Tieneryoga is goed voor je zelfvertrouwen en voor het ontwikkelen van je mentale en fysieke kracht. Tieneryoga maakt weerbaar en geeft je tools, die je kunnen helpen in dagelijkse situaties op school, thuis en in je vrije tijd.

"Ra ra ra....welk dier ben jij"
“Ra ra ra….welk dier ben jij”

Lestijden & Leslocaties 

Op drie namiddagen van de week wordt er een tieneryogales gegeven op 3 verschillende leslocaties, waarvan 1 in Leiden en 2 in Oegstgeest. Om de in en de uitstroom mogelijk te maken werk ik in series. Instromen kan op ieder moment tijdens een serie. Een losse les volgen is mogelijk, bijvoorbeeld als kennismaking voor jezelf of voor een vriend of vriendin.

De Voorjaarsserie op maandagmiddag 

Met nog 4 lessen tot aan de zomerstop

Op maandagmiddag 14, 28 mei en op 04, 18 juni 2018

Locatie:
Sunterra, centrum voor inspiratie & ontwikkeling. Clusiushof 7, 2341 PT Oegstgeest (wijk Poelgeest)

Leeftijd: 11 tot en met 16 jaar (onderbouw voortgezet onderwijs)

Tijd: 17.00 tot 18.00 uur

met de aandacht van een kikker
“met de aandacht van een kikker”

img_61101

De Voorjaarsserie op woensdagmiddag

Met nog 3 lessen tot aan de zomerstop, op: 16, 23 en 30 mei 2018

Locatie:
In het Verteltheater van Jeugdboekhandel Silvester aan het Rapenburg 17, 2311 GE Leiden

Leeftijd: 11 tot en met 16 jaar (onderbouw voortgezet onderwijs)

Tijd: 16.45 tot 17.45 uur

 

Tieners kunnen vrijblijvend, op maandagmiddag of op woensdagmiddag, ook voor de zomerstop, een keertje komen kennismaken in een les .

Wilt jij en/of wilt u meer informatie, neem dan contact op!