Kinderyoga

Heb je zin om lekker te bewegen en te ontspannen? Heb je zin om te spelen, te fantaseren en te genieten van mooie en natuurlijke materialen? Kom dan naar de Kinderyoga in de Yogaboom bij de Marebron. Ik neem je mee op een vrolijk en speels yoga-avontuur!

In een kinderyogales ontdekt uw kind, spelenderwijs en in een groep, wat zijn of haar lijf allemaal doet en kan. Zo komt uw kind meer te weten over zichzelf en oefent (nieuwe) vaardigheden. Een les bestaat uit een aantal vaste elementen, die herkenbaar worden en uw kind houvast geven. Ik wissel tijdens een les, de beweging, rust, concentratie en loslaten op een natuurlijke manier af. De yogahoudingen die we doen, zijn gebaseerd op de rek-en strekbewegingen van dieren en sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen in deze leeftijd. Er wordt individueel en samengewerkt. Uw kind ontdekt, op een speelse wijze, zijn of haar eigenheid en kwaliteiten en ontwikkeld daarin ook aandacht voor die van de ander. Naast de beginselen van de Hatha- en Kundaliniyoga,  zet ik ook aspecten in van de Aandachttraining zoals deze voor kinderen wordt aangeboden. Ik gebruik daarvoor de methode “Aandacht werkt” van Eline Snel. Aan het einde van een les is er meestal een creatieve verwerking. Ik maak bij voorkeur gebruik van natuurlijke materialen.

Kinderyoga bij de Marebron is een combinatie van yoga, spel, muziek en creatie, waarin plezier en aandacht voorop staat.

 

img_0587

 Lestijden & Leslocaties

De Kinderyogalessen zijn op de maandag- en op de woensdag in de namiddag.  Er zijn twee verschillende leslocaties,  1 in Leiden en 1 in Oegstgeest.  Om de in en de uitstroom mogelijk te maken bied ik de lessen in series aan.  Deze series kunnen dan afzonderlijk worden afgenomen en gevolgd. Daarnaast is het mogelijk dat uw kind op ieder gewenst moment instroomt tijdens een serie. Ook kan er, bijvoorbeeld als kennismaking of wanneer je als vriendje of vriendinnetje meekomt,  een losse les gevolgd worden.

img_0583

De Voorjaarsserie op maandagmiddag 

Met nog 5 lessen tot aan de zomerstop.

Op maandagmiddag 14 en 28 mei en 04 en 18 juni 2018 en met als afsluiting een workshop op op donderdagmiddag 28 juni 2018

Locatie:
In de Grote zaal van Sunterra, centrum voor inspiratie en ontwikkeling. Jac. P. Thijsselaan 77. , 2341 PM Oegstgeest , Ingang, Clusiushof 7

Leeftijd: 6 tot en met 10 jaar

Tijd: 15.30 tot 16.30 uur

De Voorjaarsserie op woensdagmiddag 

Met nog 4 lessen tot aan de zomerstop.

Op woensdagmiddag 16, 23 en 30 mei 2018 en als afsluiting een workshop op woensdagmiddag 07 juni 2018

Locatie:
In het Verteltheater van Jeugdboekhandel Silvester aan het Rapenburg 17, 2311 GE Leiden

Leeftijd:  6 tot en met 10 jaar

Tijd: 15.15 tot 16.15 uur

Wilt u meer informatie, neem dan contact op!