Kinderyoga

4 en 5 jaar

Een speels en vrolijk avontuur!

In een kinderyogales neem ik  kleuters en kinderen mee in een themagebonden avontuur. Ik geef hen de mogelijkheid om, speels en dynamisch, nieuwe vaardigheden te leren. Tijdens een les wissel ik de beweging en rust; concentratie en loslaten op natuurlijke wijze af. Door het aanbod van muziek, verhalen en dans, worden de zintuigen en fantasie van het kind geprikkeld. De bewegingen die ik met ze doe, zijn gebaseerd op de rek- en strekbewegingen van dieren en sluiten aan bij de belevingswereld en het leeftijdsniveau van het kind.  Ik maak in de les uitsluitend gebruik van natuurlijke materialen.

De ontspanningspelletjes zijn voor de kinderen van 4 en 5 jaar afgestemd op de gemiddelde motorische ontwikkeling van het jonge kind in deze leeftijd. Het accent in de les ligt op het speels doen en beleven, en zijn de bewegingen die het kind vanuit zichzelf laat zien het uitgangspunt.

"Hoi...daar ben je dan.."
“Hoi…daar ben je dan..”

6 t/m 9 jaar

Vol uitdagingen!

V0or kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar zijn de oefeningen, gebasseerd op de hata- en kundaliniyoga, al wat meer herkenbaar en ligt er een uitdaging in het met aandacht doen van de bewegingen. Er zijn, voor deze leeftijdsgroep, naast individuele oefeningen ook samenwerkings oefeningen. En er is ruimte om de ervaringen opgedaan in een les met elkaar (op speelse wijze), na afloop te delen.

Kinderyoga is een combinatie van: beweging; spel; muziek en creatie, waarin plezier, aandacht en veiligheid voorop staat.

"Praatje Aap"
“Praatje Aap”

Voorjaar 2021

Wegens de COVID-19 maatregelen in de 2e lockdown, zijn er geen lessen in de maanden maart en april 2021

De Lente-zomerserie start vanaf woensdagmiddag 26 mei 2021

Tijd:
4 en 5 jaar            14.00 – 14.45 uur
6 t/m 9 jaar         15.15 – 16.15 uur

Locatie:
Het Verteltheater van Jeugdboekhandel Silvester

Rapenburg 17, 2311 GE Leiden
Of
De avonturentuin, een buitenlocatie in de het tuinencomplex ” Ons Buiten” in Leiden 

Data:
26 mei, 02, 09 en 30 juni en 07 en 14 juli 2021

Kosten:
Wanneer u in Leiden woont en/of uw kind in Leiden naar school gaat, kunt u uw kind opgeven voor de kennismakingslessen via de website van de Schoolsportcommissie Leiden. Deze lessen, die worden afgenomen via de Schoolsportcommissie, zijn gesubsidieerd. U kunt deze kennismakingslessen eenmalig  voor de activiteit afnemen.
Wilt u kind na deze kennismaking verder, dan gaat dat op  basis van de reguliere kosten.

Ik werk in series van 6 lessen. De reguliere kosten van een serie bedraagt 81 euro. Een losse les kost 15 euro.
In het geval uw kind een keertje wil komen kijken of wanneer er een vriendje of vriendinnetje wordt meegenomen, dan betaald u de kosten van een losse les.

Een les inhalen:
Een les wordt, uiteraard indien mogelijk, 24 uur van te voren afgezegd en kan worden ingehaald.

Opgave via de Schoolsportcommissie Leiden
www.schoolsportcommissieleiden.nl

Wilt u meer informatie, neem dan contact op!